Користь вівсяних продуктів

Овес містить велику кількість клітковини, марганцю, магнію і селену. Найважливішим елементом для зниження рівня шкідливого холестерину є бета-глюкан, що міститься у волокнах вівса. Дослідження показують, що вживання 3 гр розчинних волокон вівса допомагають понизити рівень холестерину на 8-23% у людей з високим рівнем холестерину (вище 220мг/dl). 3 гр вівсяних волокон містяться в тарілці вівсяних пластівців або «Геркулесові». Клітковина з вівсяних пластівців допомагає підтримувати нормальний рівень цукру в крові. Тому корисно не тільки їсти вівсянку, але і додавати вівсяну муку при випічці хліба.
Окрім бета-глюкана в розчинних волокнах вівса містяться антиоксиданти, які запобігають негативній дії вільних радикалів на LDL-холестерин (т.е. на шкідливий холестерин).

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>